dimarts, 10 de març del 2015

RHUM. Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2014

De RHUM. Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2014
RHUM. Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2014.
17-10-2014
 El Festival de Pallassos, a més de concedir-li el Nas d’Or, ret homenatge al desaparegut Joan Montanyès “Monti”, presentant l’espectacle en què treballava quan va morir l’any 2013: una reflexió sobre l’ofici de fer riure que parteix de la figura d’un pallasso del principi del segle xx Rhum és un homenatge al món del circ i la figura del pallasso fet des de la tendresa, poètica, sensibilitat, musicalitat, gamberrisme i bogeria que en Monti posava en els seus espectacles.

Rhum & Cia fa anys que no treballen i ningú no els crida per anar a actuar enlloc. Els seus pallassos malviuen al magatzem de la companyia i un bon dia reben una trucada inesperada... És Rhum? Té un bolo? Ha trobat un bolo? Hi ha bolo, sí... d’un dia per l’altre. Tots els membres de la companyia es mobilitzen: treuen la pols dels instruments, les arnes dels vestits i assagen l’espectacle que els va fer famosos.
Però tenen un problema: Rhum no vindrà a fer la funció i no tenen August. O més aviat en tenen dos, de problemes: hi ha dos carablanques a la companyia i la pista de circ és massa petita per a tanta intel·ligència. Un dels dos haurà de deixar de ser el pallasso llest i haurà de posar-se el nas vermell.

Intèrprets Guillem Albà / Joan Arqué / Roger Julià / Jordi Martínez / Pep Pascual veu de la inconsciència (en off) Joan Montanyès Martínez 'Monti' dramatúrgia Martí Torras Mayneris, Joan Montanyès Martínez i Monti & cia. / direcció musical Pep Pascual / música original Pep Pascual i Monti & cia. / escenografia Sarah Bernardy i Martí Torras Mayneris / vestuari Rosa Solé / il·luminació Quico Gutiérrez / so Ramon Ciércoles / caracterització Toni Santos
www.facebook.com