dissabte, 3 de març del 2018

Circ: El risc de l´extrem


Continua el recorregut de Circ: El risc de l´extrem.
L'exposició fotgràfica arriba al emblemàtic Bar Formentera del Barri Prosperitat de Barcelona.

El circ és poesia visual, és una festa per a tots els sentits.
VII Premis Zirkolika de Circ de Catalunya 2016.
Premi Millor Iniciativa per la Projecció del Circ.

Un dia d´estiu de 2002, Manel Sala (Barcelona, 1963) va entrar amb la seva càmera a fotografiar un espectacle de circ. El que va veure el va sorprende de tal manera que ja no va buscar la porta de sortida i es va quedar dins.

L´essència del circ està a la carpa, en el cercle amb el seu poder, les seves dimensions que apunten al cel i la màgia que tot ho envolta. Allà on tots el artistes volen estar, on els espectadors de totes les edats estan expectans d´emocions visuals, amb el cor saltat o en un puny en veure tant risc i destresa.

El circ és la suma de totes les arts escèniques, s´impregna del clàssic,   l´adapta i fusiona amb totes les altres arts escèniques i es converteix en circ contemporani. Els artistes es mouen pels camins que tots trepitgem, amb les seves carpes (enormes, mitjanes i petites), a les places, als carrers i als teatres dels pobles i ciutats. S´adapta a qualsevol espai.

El circ és classic i modern, per aquest motiu aquest art mil·lenari es converteig en el millor espectacle del món.

Aquesta exposició fotogràfica mostra un camí traçat en el temps, on el moviment i la destresa dels artistes, en espais circulars, places, carrers i teatres, queda reflectit en un instant precís i irrepetible. La fotografia es mesura en temps, és una hora, un minut i un segon, i quan sona al teu cap el clic, el captat es converteix en únic.

Manel Sala “Ulls”