dimarts, 14 de setembre del 2010

Kamchatka. Habitaculum. Fira Tàrrega 2010


De Kamchatka. Habitaculum. Fira Tàrrega 2010
Vuit personatges perduts per la ciutat, cadascun d'ells amb la seva maleta. Viatgers o immigrants? Ingenus, curiosos, amb les emocions a flor de pell, no coneixen les normes, les nostres regles, la nostra manera de viure. El seu joc és tan subtil que es confon amb la realitat. És així com s'obre un espai de diàleg, on l'espectador es torna actor de l'intercanvi i de l'experimentació.
Kamchàtka es converteix finalment amb un mirall: el dels nostres comportaments vers l'altre, l'estranger, el diferent. Construirem el futur amb els Kamchàtka o els rebutjarem? Un teatre de carrer intens i actual, que parla de fronteres amb tota la humanitat del món. Habitaculum és el segon espectacle de Kamchàtka que beu en gran part del seu anterior i exitós muntatge (Kamchàtka) que va visitar FiraTàrrega l’any 2007 i ha fet una extensíssima gira internacional. La proposta (Laboratori de Creació, FiraTàrrega 2010), dirigida novament per Adrian Schvarzstein i presentada com a espectacle d'interior a les instal·lacions incomparables de l'antiga fàbrica de Cal Trepat, aprofundeix en l'univers que envolta el fenomen de la migració i parla de com les persones nouvingudes, un cop establertes, adapten els seus costums i experiències a la realitat que els envolta.
Un recorregut emotiu pel món íntim d'unes persones que busquen unes millors condicions de vida, però també busquen integrar-se i trobar el seu lloc en una nova cultura.