dijous, 27 de gener del 2011

Un segle de circ. Paulina Andreu Rivel Shumann. 26 gener al 8 maig 2011. Arts Santa Mònica.

De Un segle de circ. Paulina Andreu Rivel Shumann. 26 gener al 8 maig 2011. Arts Santa Mònica.
Exposició
26 GENER, 2011 - 8 MAIG, 2011
ESPAI ARXIU

Paulina Andreu, Paulina Schumann, és un dels mites vivents de les èpoques daurades del gran circ del segle XX. Filla de Josep Andreu ‘Charlie Rivel’ i formada al si de la família, Paulina Schumann encarna la rara i singular emergència de les estrelles femenines del microcosmos circense. Amb un sòlid bagatge en pistes i escenaris d’arreu d’Europa i Amèrica com a acròbata, equilibrista, ballarina, cantant i intèrpret musical, la seva entrada, el 1946, al prestigiós circ Schumann la inicia en l’art eqüestre i, amb una carrera meteòrica, la converteix, tant amb els cavalls en llibertat com amb els d’alta escola, en la indiscutible número u de les amazones europees. El seu glamur personal i l’exquisidesa de les seves creacions eqüestres en fan un personatge admirat popularment, la projecten al cinema i a les portades de les revistes i, alhora, la situen al centre d’interès de les festes de l’alta societat i la reialesa europees.

Paulina Schumann no havia actuat mai a l’Estat espanyol, però l’estima per la seva Barcelona natal la impulsa a exhibir-se com a amazona d’alta escola a la temporada nadalenca de 1998 del Circ Raluy. Deu anys més tard, el govern català reconeixeria el seu art internacional amb el Premi Nacional de Circ.

La mostra és un recorregut iconogràfic i documental per tota la carrera artística d’aquesta gran dama del circ del segle XX.

Comissariat:
Jordi Jané i Raffaele De Ritis

Organitza:
Arts Santa Mònica - Departament de Cultura

Col·labora:
Ajuntament de Cubelles i Teatro circo Price

www.artssantamonica.cat