diumenge, 20 de març del 2011

La Central del Circ. 16-3-2011

De La Central del Circ. 16-3-2011
La seu definitiva de La Central del Circ, un recinte tancat ubicat sota la gran placa fotovoltaica al costat del mar, al mateix Parc del Fòrum on han estat ubicades les carpes provisionals.

L'edifici, que forma part de la xarxa de Fàbriques de creació impulsades per l'Ajuntament de Barcelona, consta de 2 plantes, amb un total de 2800 metres quadrats. L'espai compta, entre d'altres, amb una sala d'entrenament general de 650 m2, 4 sales de creació i una sala de posada en escena. Tots aquest espais tenen 9'5 metres d'alçada.

La presentació oficial ha estat qualificada per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu,com "un acte de reconeixement per una disciplina que ha estat molts anys injustament situada a la perifèria de les arts escèniques i, alhora, una aposta de futur que ha de convertir Barcelona en un dels referents de circ a nivell europeu". El projecte ha estat possible gràcies al treball i les aportacions constants de tot el sector, tal com ha recordat la coordinadora de l'espai, Marta Borreguero, que també ha demanat una implicació més decidida en el projecte per part de la Generalitat de Catalunya, que encara no ha concretat la seva aportació al projecte per aquest any. El president de l'APCC, Josep Antoni Hernández, ha afegit que, tot i que queda molt per fer en el sector del circ a Catalunya (escola de formació superior i circuits d'exhibició, principalment), "espais com aquests són una aposta per millorar les creacions d’espectacles que es fan a la ciutat i al país i són una oportunitat per què molts professionals de circ consolidin els seus projectes creatius".

26-5-2008 . Aixecament de la primera seu de la Central del Circ picasaweb.google.com

www.lacentraldelcirc.cat