dimecres, 7 de març del 2012

Thu Hien .Vietnam. 1er Festival Internacional del Circ Castell de Figueres 2012. Premi de la Imatge

De Thu Hien .Vietnam. 1er Festival Internacional del Circ Castell de Figueres 2012. Premi de la Imatge
Thu Hien . Vietnam . Premi del Jurat de la Iamtge.
Premi Especial Firebird Productions.
 El jurat integrat pels fotògrafs Francisco Bermejo Justiniano (Xile) François Dehurtevent (França) Bertrand Guay (França) Kirill Ivanov (Rússia) Joan Enric Miquel "Enrico" (Espanya) Martine Simon (França)
El circ soviètic va aportar a les arts de la pista un desenvolupament sense precedents durant la segona meitat del segle XX. La prestigiosa escola circense de Moscou, la gran xarxa de circs estables amb que encara avui compta el país, l'activitat interior de la Companyia estatal, les innombrables gires estrangeres i els estudis de creació contribuir a la difusió mundial d'una nova manera d'entendre el circ. Sens dubte, va ser Alexander Volochine qui millor va saber exportar els avenços aconseguits a Rússia a nombrosos països, especialment de tot allò que fa referència a la formació dels artistes.
Els circs d'Egipte, Corea, Mongòlia, Cuba o Vietnam deuen molt a aquell profeta de la renovació circense. Creat l'any 1986, el circ de la ciutat vietnamita de Ho Chi Minh-la més gran del país després Hanoi, la capital-compta actualment amb prop de 75 artistes que es reparteixen en dos col · lectius, cada un d'ells proposa un espectacle complet amb els noms de 'Sol Roig' i 'Cel Blau'. L'artista Thu Hien forma part d'aquests col · lectius i presenta un mestratge sorprenent en l'ancestral disciplina de l'equilibri sobre el cable. Encara que en els últims anys a Europa hem pogut apreciar excel · lents funàmbuls xinesos (Zhang Fan o Cai Yong), mai fins ara una noia havia executat un repertori tan complet de passatges sobre l'estret diàmetre d'acer: l'equilibri de l'artista, sobre una escala sostinguda sobre el cable al mateix temps que ella sosté una espasa sobre l'extrem d'un punyal subjectat amb la boca, parla de l'excepcional tècnica de la funàmbula vietnamita.
Font:Infocirco . www.infocirco.com