dijous, 25 de novembre del 2010

NAS D´OR . Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2010

De NAS D´OR . Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2010
NAS D´OR . Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2010 Nas d´Or 2010 Angie Rosales de Pallapupas Nas d´Or 2010 Honorific. Joan Busquets, Pallasso, Gestor Cultural i Director Teatral.
www.festivaldepallassos.com/web
NASSOS D’OR

NASSOS D’OR 2010: ANGIE ROSALES DE PALLAPUPAS I JOAN BUSQUETS

Des de 1992, el Festival distingeix amb el guardó del Nas d’Or, una reproducció del nas que utilitzava Charlie Rivel, aquelles personalitats que en el seu treball s’han erigit com a divulgadors reconeguts del món del pallasso.

La Direcció Artística del FIPC ha decidit atorgar el Nas d’Or d’aquesta edició 2010 a Angie Rosales, fundadora de Pallapupas Pallassos d’Hospital per la seva visió i empenta en fundar aquesta associació, i per extensió als mateixos Pallapupas pel meravellós treball que desenvolupen als hospitals del nostre país.

Angie Rosales, fundadora de Pallapupas:

“No puc parlar de Pallapupas sense parlar del que és per a mi un pallasso. El pallasso té la capacitat de ser qui és, des de la seva essència, sense pors ni prejudicis. Això el fa autèntic, i per aquest motiu tantes persones s’emocionen quan el veuen. S’emocionen perquè aquesta autenticitat és un anhel en tots nosaltres.

Després de 10 anys de vida, i de més de 250.000 persones ateses, el cor de 16 hospitals catalans continua bategant amb persones que esperen cada dia l’arribada dels Pallapupas per riure i per viure una historia única irrepetible. El viatge ha valgut la pena, però continua, el millor encara està per venir “.

.. Nas d’Or Honorífic a Joan Busquets, pallasso, gestor i director teatral

“No cal fer coses extraordinàries sinó convertir en extraordinàries les coses”. Amb aquesta frase ens deixava en Joan Busquets el passat 14 de maig, massa d’hora per un apassionat de la vida com ell, per un gran emprenedor de projectes que encomanava la seva energia i il·lusió per engegar i tirar endavant “històries”, tal com li agradava dir a ell.
Nascut l’any 1956 a Barcelona, al barri de la Ribera, en Joan ha estat un referent de l’art clownesc a Catalunya i una persona estimada pels seus companys de professió.

Inquiet i entusiasta, va jugar amb gran professionalitat a representar tots els papers de l’auca artística: gestor, productor, director (signà més d’una vintena d’espectacles), fins i tot, filòsof amb els seus companys del “Club dels Imbècils” Jordi Jané, Raffaele De Ritis i Joan Minguet.

Sempre actiu com a pallasso no va abandonar mai els escenaris i va seguir actuant fins molt poc abans de deixar-nos amb l’espectacle “El xiulet del riure”, una peça per a pallasso i músic escrita i dirigida per ell mateix i amb en Lluís Rodríguez com a company d’escena.

Exemple de vitalitat i força i d’una generositat creativa immesurable, des del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat volem agrair-li la seva tasca amb l’entrega d’aquest guardó.