dimecres, 1 de desembre del 2010

Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2010

De Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2010

.. Reportatge Fotogràfic. GALA ALAPISTA!

Com a les darreres edicions, la carpa instal·lada a la plaça de Catalunya acollirà una gala de pallassos, anomenada ALAPISTA! Una gala concebuda per a tots els públics en la qual participaran els artistes internacionals: Avner The Eccentric -EUA-, Pa & Trik –França-, Pata de Perro –Mèxic- i Val de Fun -Ucraïna-; els catalans: Dandy Clowns i Monti; i la pallassa espanyola Marta Carbayo, acompanyats per l’orquestra del mestre Jorge Sarraute. L’espectacle el presentarà el polifacètic Marcel Escolano i serà dirigit per Àlex Navarro i Jordi Juanet.

Un espectacle de nassos que ens agradaria que descobríssiu en directe.
No us ho perdeu!

AVNER THE ECCENTRIC (EUA)
Considerat com un dels més grans clowns de tots els temps. Aquest pallasso tendre i maldestre, desafia las barreres idiomàtiques amb el seu llenguatge silenciós. Ha actuat a festivals de comèdia, màgia i teatre per tot el planeta. Recentment ha estat inclòs al “International Clown Hall of Fame”.

PA & TRICK (Anicet i Ludor Citrik – França)
Pa & Trick són Anicet Leone i Ludor Citrick. Dos joves i moderns clowns francesos, que s’han unit per aquesta ocasió i que ens faran pujar el cap i somriure tot mirant les altures. Quan es maquillen hi ha un terratrèmol, no us espanteu, són uns pallassos! que ens presentaran un número que tindrem la sort de veure en primícia a Alapista!

PATA DE PERRO (Jason i Baruch – Mèxic)
Innovadors? Potser. Bons clowns? Això sembla… Transgressors? Definitivament! Per primera vegada a Espanya tindrem l’oportunitat de conèixer a aquest duo integrat per Jason i Barucho, que representa millor que ningú el clown mexicà contemporani. La poesia del clown europeu en conjugació amb la realitat social del pallasso mexicà, és a dir, Strauss tocant cançons de José Alfredo, o bé una combinació de tabac, mezcal i blat de moro en una crêpe francesa

DANDY CLOWNS (Catalunya)
El Quico fa 43 anys que és pallasso, amb la seva companya Yoli són coneguts com Dandy Clowns. Moltes generacions de catalans han vist actuar i gaudit d’aquesta entranyable parella de pallassos, que han passejat els seus nassos pels més recondits pobles de Catalunya. A la gala Alapista! ens oferiran una entrada que rememora la figura d’en Charlie Rivel.

MONTI (Catalunya)
Extravagant, absurd, bergant, liant, sorprenent, provocador… així és aquest pallasso català, referent del pallasso tradicional contemporani al nostre país. Seguint l’estela dels grans pallassos, el Monti va decidir fa temps, 25 anys per ser exacte, dedicar-se a aquest ofici… I un cop et poses el nas… ja no hi ha marxa enrere!
A la gala presentarà dos clàssics, i alhora originals i divertits, números de pallasso acompanyat del jove Carablanca “Globo”.

MARTA CARBAYO “Cantaclown” (Espanya)
Amb un escot amb més recursos que les butxaques de Harpo Marx, Marta bàsicament improvisa amb el públic, juga amb ell i posa a prova el seu sentit del ridícul i de l’humor. Utilitzant només els seus gestos i un portentós sentit de la imaginació, aconsegueix, fins i tot, que el de la darrera filera connecti amb ella

ORQUESTRA GALA ALAPISTA!
Jorge Sarraute (Contrabaix i teclats)
Daniel Levy (Bateria)
Eugeni Gil (Acordió i guitarra)
Oriol Camprodon (Clarinet i saxo)
Pep Pascual (Clarinet, saxo i objectes sonors)

Presentador: Marcel Escolano
Mossos de pista: Ramiro Vergaz i Dani Cercos
Amb la col·laboració: Enric Ases i Janis Ases
www.festivaldepallassos.com/web