dimecres, 6 de gener del 2010

CIRC QUE O ! CIRC EN TRANSHUMÀNCIA . BARCELONA . JACA . TOULOUSE-BALMA

De Circ que o !. Circ en Transhumància. Barcelona, Jaca, Toulouse-Balma

Circ en Transhumància és una trobada anual d’artistes i espectacles que recorre durant tres caps de setmana ciutats del territori Circ-que-o! Enguany se celebra a Barcelona (5-8 de novembre), Jaca (13-14 de novembre) i Toulouse (18, 20 i 21 de novembre).

Circ en Transhumància és una iniciativa de Circ-que-o!, un projecte que promou la realització d’accions i activitats en el sector del circ en els àmbits de la formació, creació, difusió i exhibició en els territoris transfronterers d’Aragó, Catalunya i Midi-Pyrénées durant els anys 2009, 2010 i 2011.

L’Ateneu acull tres companyies de Midi-Pyrénées en el marc del Circ en Transhumància:

Toron Blues (Fr) - Rouge - Duet de corda llisa
Una està asseguda, tensa, les mans als genolls, la mirada clavada a la corda. L'altre s'agita i brunzeix perdudament al voltant d'ella.
Companyia participant a Camins Emergents, iniciativa de Circ-que-o! per constituir una xarxa transpirinenca de difusió de petits números de circ.
Acrostiches (Fr) – Selecció de números -Acrobàcies, malabars
Desafien la gravetat en tots els sentits de la paraula tot barrejant humor burlesc, broma i proesa. Creen espectacles plens de poesia i proeses, en els quals paraules i cossos s’acorden.
Leto (Fr.) – Equilibri, acrobàcia i manipulació d'objectes
La primera cosa que ressalta és la seva complicitat lúdica. Es diverteixen tot inventant meandres acrobàtics en els quals s’entortolliguen, se sorprenen, es barallen.
La companyia Leto havia realitzat una residència artística a l’Ateneu Popular 9 Barris el maig de 2007 al principi del procés creatiu d’aquest espectacle. Aquesta residència s’emmarcava en el projecte euroregional Camins de Circ, del qual l’Ateneu formava part.
http://circqueo.org/IMG/pdf/Dossier_de_premsa_CIRCQUEO.pdf